úterý 7. října 2014

KNIŽNÍ NOVINKY - ŘÍJEN 2014


Každý měsíc vám dělám článek o tom, na které knížky se těším v daném měsíci. Nejinak tomu je  i teď, ale byla bych moc ráda, kdyby jste mi napsali - na co se těšíte vy? Třeba máte rádi jiný žánr a pomůžete nám si rozšířit obzory. 


NATALIE YOUNG - DOKONALÁ CHUŤ
aneb Jak sníst svého manžela
(Vychází 13.10.14)
Brilantní a doslovná pitva manželství.
Seznamte se s Lizzií Prainovou: ženou v domácnosti, která nedávno překročila padesátku. Bydlí v domku u lesa se svým psem Ritou. Moc ráda vaří a lidem ze sousedství se vyhýbá. Pro obživu peče jiným dorty.
Jejího manžela Jacoba už pár dní nikdo nespatřil. To proto, že ho Lizzie minulé pondělí v náhlém hnutí mysli praštila rýčem do hlavy. Co by měla podniknout teď? Pokud chce začít nový život, který si podle vlastního mínění po ubíjejících třiceti letech v Jacobově stínu plně zasluhuje, musí se zbavit jeho mrtvoly. Způsob, jakým se to Lizzie rozhodne učinit, vychází z jejího vrozeného smyslu pro praktičnost. Nic pro slabší povahy. Lizzie však svůj plán hodlá dovést do zdárného konce. Protože jedině tak bude moci začít konečně žít.
Temný, vtipný a místy značně bizarní příběh v sobě nese i hlubokou lidskou linku. V Lizzii Prainové stvořila autorka jednu z nejvýraznějších literárních hrdinek poslední doby.



                      ERIK AXL SUND - HLADOVÝ OHEŇ

(Vychází 16.10.14 - díl druhý)

Pokračování švédského bestsellerového thrilleru Vraní dívka. 
Kriminální komisařka Jeanette Kihlbergová neustává v pátrání po tom, kdo bizarním a zároveň drastickým způsobem zabíjí přistěhovalecké chlapce. Náhle však dojde k brutální rituální vraždě úspěšného obchodníka. Mnohé okolnosti ukazují na to, že jde o pomstu. Ale za co? Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová, která se mezitím stala Jeanettinou partnerkou, neoficiálně sestavuje profil pachatele. Zároveň se snaží najít cestu ke svému skutečnému já, které ji fascinuje i děsí. Stopy vyšetřovaných zločinů a minulosti Victorie Bergmanové vedou k elitní internátní škole, do Dánska i na mrazivý sever – šokující, nečekané rozuzlení se začíná rýsovat…


                      
JOHN GREEN - PAPÍROVÁ MĚSTA
(Vychází 22.10.14)

Po úspěchu románů Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky vychází nyní v českém překladu další dílo veleúspěšného autora Johna Greena, který si i u nás bleskurychle získal početný fanklub. Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává? Oblíbený autor přináší brilantní příběh nabitý upřímnými emocemi, který nenechá čtenáře chladným.




LEILA MEACHAMOVÁ - SEN O SOMERSETU 
(Vychází 27.10.14)

Strhující příběh Sen o Somersetu líčí životní osudy rodin Toliverových, Warwickových a DuMontových, známých z fascinující autorčiny ságy Poselství růží, které dějově předchází. Láska, manželství, přátelství, zrada a triumf – v tomto skvostném románu si podává ruku Jih proti Severu Margaret Mitchellové s Černobílým světem Kathryn Stockettové.









LUCY DAWSON - MILENKA MÉHO MUŽE
(Vychází 27.10.14)

Zjistíte, že je vám nevěrný. Odkráčíte středem, nebo začnete bojovat?
Mia je přesvědčená, že našla svou životní lásku. Toho pravého. Muže, se kterým zestárne. Tohle přece žena pozná, ne?
Textovka v Peteho telefonu ji krutě vyvede z omylu. Takže on má milenku... Jakmile přejde počáteční šok, Mia se rozhodne bojovat. Ne, nezahrne Peteho výčitkami ani ho neopustí. Vždyť oni dva patří k sobě! Plna odhodlání se snaží o své sokyni zjistit co nejvíc, aby ji mohla zničit. To by přece na jejím místě udělala každá.

Postupně se Mia začne zamotávat do vlastních lží i nastražených pastí a čím dál víc ohrožuje to, co původně chtěla zachránit. Posedlost je vskutku špatný rádce a Mia zanedlouho začne váhat, jestli se nedopustila největší chyby ve svém životě. Jak ale v zoufalství poznat, že už jsme zašli příliš daleko?

VIRGINIA C.ANDREWSOVÁ - VYKOUPENÍ OHNĚM
(Vychází 30.10.14 - díl 3)


Cathy a Chris žijí tajně v nezákonném svazku a vychovávají Joryho a Barta, syny z prvního Catherinina manželství, a adoptivní dcerku Cindy. Zdá se, že v jejich životě konečně zavládla pohoda a štěstí, avšak jen do chvíle, kdy se do nedalekého opuštěného domu přistěhují záhadní obyvatelé…





SARAH LARKOVÁ - OSTROV TISÍCE PRAMENŮ
(Vychází 30.10.14)


Poutavý příběh o lásce a nenávisti, důvěře a zradě a vzrušujícím osudu

jenž se odehrává v exotickém prostředí Karibiku
Po smrti své první velké lásky uzavře Nora, dcera obchodníka, manželství z rozumu. Provdá se za ovdovělého pěstitele cukrové třtiny na Jamajce.

Život v Karibiku ale není takový, jak si mladá žena vysnila. Zacházení majitele plantáže s otroky ji hluboce šokuje, rozhodne se proto změnit na farmě mnoho věcí k lepšímu. Překvapivě ji v tom podporuje nevlastní syn Doug, který přicestuje z Evropy. Jeho návrat rozvíří ale mnohé, zejména Nořiny city. Náhle však Nora v důsledku tragické události ztratí úplně všechno. Zbude jí jen holý život…

7 komentářů:

  1. Vykoupení ohněm vypadá zajímavě :) Stejně tak Ostrov tisíce pramenů..

    OdpovědětVymazat
  2. Máme hodně podobný vkus :3
    V říjnu vyjdou opravdu parádní knížky!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rodaw, když sleduji tvůj blog a výběr tvých knih, tak vkus máme vážně podobný:) Počítala jsi někdy, kolik máš doma knih?

      Vymazat
    2. myslim ze to bude nekolik tisic :))

      Vymazat
  3. Tak já se těším na Kořist, která tady není, jinak jsem ještě nějak nezkoukla, co nás vlastně všechno v říjnu čekám - teprv si to musím projít :)
    www.fantasy-maniak.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  4. 1.10.Courtney Cole - Pokud zůstaneš
    1.10. Tess Stimson - Otevřené manželství
    13.10.Young Natalie - Dokonalá chut aneb jak sníst svého manžela
    15.10. Richelle Mead- Věk X - Nesmrtelná koruna
    18.10.Nina George - Levandulový pokoj
    22.10 Liane Moriarty - Manželovo tajemství
    22.10.Sara Shepard - Hra lží 5: Na mou duši
    29.10. Lucy Dawson - Milenka mého muže


    tento mesic se tesim na toto :))rijen je opravdu velice nabity na vydavani :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se těším na pokračování Vraní dívky. Zrovna ji v práci dočítám, tak snad nám ji brzo koupí ;-)

    OdpovědětVymazat