středa 9. dubna 2014

Meagan Francisová - Šťastná máma

Meagan Francisová je matkou pěti dětí, takže má velké zkušenosti s výchovou dětí. Rozhodla se, že napíše příručku, kde v 10 kapitolách odhalí tajemství spokojeného mateřství. Možná, kdyby si tuto knihu přečetly budoucí matky, ušetřily by si později zbytečné starosti. Ale v tu chvíli to tolik asi neocení. Ale později, když se stanou matkami - vzpomenou si na tyto cenné rady v pravou chvíli.


„Rodičovství je plné překvapení.”

Jsem také matka a s mnoha radami plně souhlasím. Čím je tato příručka jiná než ostatní? Je úžasně čtivá, doplněná testy - které vám pomohou poznat sama sebe. Dále mě zaujalo, že autorka v každé kapitole nedává jen rady, ale i zkušenosti z osobního života. Kvůli tomu jsem Meagan věřila každé slovo.

„Je výchova dětí vážně tak strašná věc? Kdyby ano, nevymřelo by už náhodou lidstvo?

Šťastná máma. Dvě slova, které ve mě vyvolávají pocit, že nejdou úplně dohromady. Ano, jsme za naše ratolesti rádi a nevyměnili by jsme je za nic na světě. Možná některé věci děláme zbytečně těžké a šly by udělat jednodušeji. Dalo by se tu o tom polemizovat hodně dlouho a než recenzi na Šťastnou mámu bych musela udělat samostatný článek (blog) a nebralo by to konce. A hlavně nezapomínejte, když jste šťastná vy, bude i vaše dítě dvojnásob:)


„Štěstí dokáže být příjemně nakažlivé a děti bývají první, kdo se nakazí.”

Nejen, že se tu dočteme mnoho zajímavého, ještě k tomu jsou v knížce jako bonus krásné obrázky. Obálka působí jarně a to se zrovna přímo hodí. Krásné. Doporučuji Šťastnou mámu nejen budoucím matkám, ale i těm, které už děti mají.

„Doufám, že Šťastná máma vás podnítí k tomu, abyste vyzkoušela několik nápadů, které vám zefektivní a ulehčí život. Doufám, že když už nic jiného, tak vám pozitivní (ale reálné) příklady zde uvedené ukážou, že nejste sama a že už tak děláte skvělou věc. Vsadím se, že už jen díky tomu vědomí jste šťastnější.”
                                      Meagan Francis


Žádné komentáře:

Okomentovat